Ramper

Som rollator- eller kørestolsbruger er niveauforskelle en stor udfordring. Med en rampe behøver niveauforskelle ikke at være et problem, da ramper gør det nemmere at komme over diverse forhindringer lige meget, om du bruger en kørestol, rollator eller lignende.

Hos Senior24.dk kan du finde ramper til alle formål. Vi har både dørtrinsramper, gum...

Som rollator- eller kørestolsbruger er niveauforskelle en stor udfordring. Med en rampe behøver niveauforskelle ikke at være et problem, da ramper gør det nemmere at komme over diverse forhindringer lige meget, om du bruger en kørestol, rollator eller lignende.

Hos Senior24.dk kan du finde ramper til alle formål. Vi har både dørtrinsramper, gummiramper og kørestolsramper, som alle er med til at lette din hverdag. I vores sortiment kan du finde mobile ramper, der ikke bør fastmonteres. Hvis du fastmonterer en rampe, skal du være opmærksom på, at det er underlagt bygningsreglementets krav.

Mere

Ramper 11 varer

Viser 1 - 11 af 11
Viser 1 - 11 af 11

Sådan vælger du den rigtige rampe.

At bo i eget hjem som ældre kan være lidt af en udfordring, hvis man bruger rollator eller kørestol. Det stiller nemlig nogle krav til boligen i forhold til visse foranstaltninger, så du kan bevæge dig frit og ubesværet i eget hjem.

En investering i en eller flere typer af ramper kan gøre livet meget nemmere både for brugeren og ledsageren. Du kan købe følgende typer af ramper:

- Dørtrinsramper
- Gummiramper
- Kørestolsramper

Dørtrinsramper
Dørtrin er nemme at snuble over, og det kan være svært at komme over dørtrin med en kørestol eller rollator. Der er ingen grund til at fjerne dørtrin, når boligen til en ældre skal indrettes. I stedet kan du købe dørtrinsramper, der fås i forskellige typer, modeller og materialer. De fleste dørtrinsramper kan monteres nemt og hurtigt, da du oftest ikke skal bruge noget værktøj.

Når du skal vælge en dørtrinsrampe, skal du tage hensyn til, hvor den skal bruges. Hvis du skal bruge en dørtrinsrampe på badeværelset, er det vigtigt, at den er skridsikker. For at få en skridsikker rampe, kan du for eksempel vælge en dørtrinsrampe i gummi.

Det er også muligt at finde dørtrinsramper i aluminium, der både kan anvendes indendørs og udendørs. Hos Senior24.dk har vi forskellige aluminiumsramper til dørtrin, som du nemt kan folde sammen og tage med på tur. Du kan ligeledes finde en 2-delt dørtrinsrampe i aluminium, der består af to separate rammer i en smart transporttaske.

Gummiramper
En gummirampe er optimal i hjemmet, da den gør det lettere for dig at komme rundt. Gummiramper giver dig nemlig en god tilgang til dørtrinnet, ligesom du nemt kommer ned igen.

Du kan få gummiramper i forskellige størrelser og udseende, så rampen passer til dine dørtrin. Det kan være fordelagtigt at købe to ramper til et dørtrin. På den måde kan du både komme ud og ind fra begge sider.

Vær opmærksom på at rampen ikke må være for høj, hvis døren skal kunne lukkes.

Ved valg af en gummirampe får du følgende fordele:

- Lyddæmpende
- Skridsikre
- Nem montering

Kørestolsramper
Trapper virker måske for mange ikke som den store forhindring. Men for en kørestolsbruger er det et stort problem. Det er dog ikke kun trapper, der kan volde besvær for en kørestolsbruger. Det at komme ind og ud af en transportbil kan ligeledes virke som et uoverskueligt projekt.

Der findes heldigvis redskaber, der kan hjælpe kørestolsbrugeren med at få løst disse udfordringer. Hvis du har brug for at købe en kørestolsrampe, findes der to forskellige slags: Køreramper og køreskinner.

Forskellen på en kørerampe og en køreskinne er, at kørerampen er én samlet rampe, hvorimod køreskinner er to separate skinner. Du skal derfor vælge den form for rampe, du føler dig mest tryg ved.

Gode råd til valg af ramper
Når du skal vælge den rigtige rampe for dig, skal du være opmærksom på forskellige faktorer. Nedenfor kan du finde et par gode råd, der kan hjælpe dig med at foretage det rette valg:

- Længde
- Belastning

Længden er essentiel
Længden på din kørestolsrampe afgør, hvad du kan bruge den til. Jo længere rampen er, jo mere fleksibel er den også. Dog skal du være opmærksom på, at rampens længde kan have en indflydelse på dens vægt, samt at den fylder mere ved opbevaring og transport.

Inden du investerer i en rampe, skal du først og fremmest måle de steder, hvor du vil benytte dig af rampen. Dette sikrer, at monteringen af rampen foregår nemt og smertefrit, samt at du får købt en rampe, du kan bruge.

Ved valg af rampe afhænger længden af den højde, der skal forceres. Hos Senior24.dk anbefaler vi, at du går ud fra disse retningslinjer:

Når du er på udkig efter en rampe, skal du gange trappens højde i forhold til, om det er henholdsvis en manuel eller elektrisk kørestol, indkøbsvogn eller rollator, at rampen skal bruges til. Det gør du på følgende måde:

- Hvis det er en rollator eller en manuel kørestol uden hjælper, skal du gange trappens højde med syv. Det vil sige, at rampens længde skal være syv gange så lang som den højde, der skal forceres.

- Hvis det er en elektrisk eller manuel kørestol med hjælper, skal du gange trappens højde med fem. Det vil sige, at rampens længde skal være fem gange så lang som den højde, der skal forceres.

Vær opmærksom på belastningen
Det er ikke kun længden, der har betydning for brugen og valget af en ny rampe. Du skal være opmærksom på, hvilken belastning de enkelte ramper kan klare. Som standard er den maksimale belastning for en rampe på cirka 150 til 300 kilo. Det varierer fra rampe til rampe, hvorfor du altid skal tjekke dette inden køb. Du skal nemlig tage hensyn til, hvor stor en belastning den rampe du skal bruge, kan klare.


Senior24 er e-mærket