Udendørs rollator

Som ældre kan det være, at du føler, at det er blevet mere besværligt at bevæge dig rundt udenfor. Da mobilitet er med til, at du kan leve det liv, du gerne vil, har vi hos Senior24 samlet hjælpemidler, der bidrager til en aktiv livsstil gennem hele livet. I denne kategori kan du finde rollatorer velegnet til udendørs brug, så du kan bevæge dig ...

Som ældre kan det være, at du føler, at det er blevet mere besværligt at bevæge dig rundt udenfor. Da mobilitet er med til, at du kan leve det liv, du gerne vil, har vi hos Senior24 samlet hjælpemidler, der bidrager til en aktiv livsstil gennem hele livet. I denne kategori kan du finde rollatorer velegnet til udendørs brug, så du kan bevæge dig rundt, hvor du vil, og når du vil.

Når du bevæger dig udenfor, bør du vælge en udendørs rollator. Disse modeller er nemlig mere robuste og stabile, så du let og ugeneret kan gå rundt i supermarkeder, parker, på fortove og ujævnt terræn. Der findes også rollatorer til terrænkørsel, som du kan tage et nærmere kig på i kategorien Off-Road Rollator. Du kan læse mere om, præcis hvad du skal være opmærksom på ved valg af udendørs rollator helt nederst på denne side.

Mere

Udendørs rollator 37 varer

pr. side
Viser 1 - 36 af 37
Viser 1 - 36 af 37

Hvad skal man lægge vægt på ved valg af udendørs rollator ?

Jo ældre du bliver, jo flere problemer kan der komme med bevægeapparatet, hvilket kan betyde, at du føler dig hæmmet i din hverdag. Med tiden kan en rollator vise sig at være den hjælpende hånd, du har brug for. En rollator kan yde en stor hjælp i dagligdagen, hvor du kan få støtte og hjælp til at holde balancen, når du går.

Der findes rigtige mange udendørs rollatorer på markedet, så det kan være svært at vælge den rette til dine behov. Det er derfor vigtigt, at du overvejer, hvad lige præcis du har af ønsker og forventninger til en udendørs rollator.

Når du er på udkig efter en udendørs rollator, er dette værd at overveje:

- Hjul
- Vægt
- Højde
- Sæde
- Er den sammenklappelig ?
- Tilbehør

Hjul
Når det kommer til en udendørs rollator, er det vigtigt, at hjulene er store. Store hjul sikrer nemlig, at det er nemmere for dig at gå på ujævnt terræn samt at komme over kantsten, småsten og trappetrin.

Udover størrelsen er det også vigtigt at finde ud af, hvilken type hjul, der sidder på rollatoren. Luftgummihjul er at foretrække til udendørs brug, da de er bløde og stødabsorberende. Det gør det mere behageligt at gå rundt i skove, parker, på stier og så videre. Vi forhandler blandt andet Carl-Oskar, som er en klassisk rollator med luftgummihjul, der er velegnet til udendørs brug.

Hvis du ikke ønsker en rollator med luftgummihjul, kan du i stedet vælge en model med massive gummihjul eller plastikhjul.

Vægt
Hvis du skal have rollatoren med ud i det blå, er det en fordel, at du vælger en model, der ikke er så tung, at du ikke kan manøvrere rundt med den udenfor. En udendørs rollator, der ikke er for tung, sikrer, at du kan have den med i bussen, toget samt selv kan løfte den ind i dit bagagerum i bilen.

Typisk vil en udendørs rollator veje mere end en indendørs rollator, da den er bygget med et kraftigere stel. Et kraftigere og mere robust stel sikrer, at rollatoren kan holde til det danske vind og vejr, samt at den er stabil uanset forholdene. Rollatoren Taima XC fra tyske Dietz kommer eksempelvis med en fodpedal, der gør det nemmere at løfte hjulene over større forhindringer.

Højde
Rollatorens højde skal naturligvis passe til dig. Det er derfor vigtigt, at du undersøger højden, inden du vælger en bestemt model. Du kan tjekke, om rollatoren passer til din højde ved at stå med hænderne ned langs siden. Hvis rollatorens håndtag er ved dit håndled, passer højden til dig. Det er altid en fordel at vælge en rollator, der kan indstilles i højden. Dette er blandt andet muligt med den norske rollator Topro Olympos.

Sæde
En udendørs rollator bør altid have et sæde, så du kan tage dig et lille hvil på vejen, hvis du får brug for det. I dag har størstedelen af rollatorer på markedet et sæde. Men der er forskellige typer af sæder. Sæderne består typisk af enten et net-lignende stof, af plastik eller af plastik beklædt med skum.

Sammenklappelig
Det er en god idé at overveje, om din udendørs rollator skal være sammenklappelig eller ej. Hvis du tænker, at du skal have den med i bilen, eller mangler plads til opbevaring derhjemme, er det praktisk med en sammenklappelig rollator.

Typisk er mange af de bedste udendørs rollatorer på markedet sammenklappelige. Der er dog to forskellige måder, du kan klappe rollatoren sammen på. Det anbefales, at du køber en rollator, der kan klappes sammen sidelæns, da den her bliver stående oprejst i forhold til en lodret sammenklapning.

Med den svenske rollator TrustCare Let's Go Out er det muligt, at klappe den samme med blot en hånd. Den vejer kun 6,1 kilo, hvilket gør, at den er nem at folde sammen og tage med på tur.

Tilbehør
Sidst men ikke mindst skal du finde ud af, om du har behov for ekstratilbehør til din rollator. Har du brug for en taske, eller vil det være en fordel for dig med en rygstøtte eller en holder til din stok? Der findes modeller med forskellige former for tilbehør, men ellers kan du ofte tilkøbe dette til din rollator.

Det er derfor en fordel, at du gør op med dig selv, hvad du skal bruge din rollator til. Hvis du for eksempel ønsker at tage rollatoren med i supermarkedet, vil det være en fordel, hvis der er plads til indkøb.

Den rette hjælper på farten
I bund og grund handler det om at finde en udendørs rollator, der støtter dig på den måde, du har brug for, hjælper dig med de forhindringer, du møder på din vej og giver dig den helt rette følelse – kun på den måde kan rollatoren bliver den rette hjælper for dig i hverdagen!


Senior24 er e-mærket