Kørestole

Når du kommer op i årene, kan det være, at sindet stadig er i tiptop stand, hvorimod kroppen kan have brug for hjælp til at klare dagligdagens gøremål. Der kan opstå besværligheder, som gør, at du har brug for hjælpemidler.

Et af disse hjælpemidler kan være en kørestol. Når du skal vælge den rigtige kørestol for dig, kan det være lidt af en ud...

Når du kommer op i årene, kan det være, at sindet stadig er i tiptop stand, hvorimod kroppen kan have brug for hjælp til at klare dagligdagens gøremål. Der kan opstå besværligheder, som gør, at du har brug for hjælpemidler.

Et af disse hjælpemidler kan være en kørestol. Når du skal vælge den rigtige kørestol for dig, kan det være lidt af en udfordring.

Det anbefales derfor, at du rådfører dig med en fysioterapeut, der kan vejlede dig i forhold til valg af den rette model ud fra dine behov. Hos Senior24.dk har vi udvalgt et par gode kørestole, der passer til de fleste.

Mere

Kørestole 8 varer

Viser 1 - 8 af 8
Viser 1 - 8 af 8

Hvad skal man overveje før valg af kørestol ?

Alle ældre kan komme ud for, at en kørestol kan blive en nødvendighed i deres dagligdag. Det kan være, at behovet enten er lejlighedsvis eller mere permanent. Der kan være flere grunde til, hvorfor du har brug for en kørestol. Uanset hvad er det vigtigt, at du anskaffer en model, der passer til dine konkrete behov.

Inden du beslutter dig for at købe en kørestol, skal du overveje, hvad kørestolen skal bruges til, samt hvilke funktioner og egenskaber den skal have.

- Vægt
- Størrelse og bredde
- Indstillingsmuligheder
- Ekstratilbehør

Hvor meget må kørestolen veje?
Kørestole fremstilles i to former for materiale: aluminium og stål. Kørestole med en aluminiumsramme er klart at foretrække, hvis du ønsker én med en lavere vægt.

Selvom de fleste ikke tænker på, at det er en fordel med en letvægtskørestol, kan det være praktisk af flere årsager både for kørestolsbrugeren samt for en eventuel hjælper. Jo mindre kørestolen vejer, jo nemmere bliver det for dig selv at køre med den. Derudover er kørestolen lettere, når den skal løftes ind i bilen.

Hvis du ønsker at købe en letvægtskørestol, er Dolphin et godt valg. Denne model kommer med en kraftig aluminiumsramme samt 24’’ drivhjul, men vejer stadig kun 16 kilo. Det betyder ikke mindst, at den er nem at transportere og klappe sammen, men også at du selv kan køre den uden problemer.

Kørestolens størrelse og bredde
De fleste kørestole kan købes i forskellige størrelser og bredder således, at de kan opfylde alles behov for at sidde godt og bekvemt. Der er fire standardbredder for kørestoles sæder: 40, 44, 48 og 51 centimeter.

For at vælge sædets rette bredde skal du sidde med armene ned langs med siden. Hvis du kan sidde med armene ned langs siden i kørestolen, har du god plads til at have både tykke trøjer og vintertøj på.

Selvom det er vigtigt med en kørestol, der har et tilstrækkelig bredt sæde, skal du være opmærksom på, at kørestolen ikke er så bred, at du ikke kan komme igennem døre, smalle gange m.m.

Kørestolens indstillingsmuligheder
For at du kan sidde behageligt i længere perioder, er det vigtigt, at kørestolen kommer med flere indstillingsmuligheder som for eksempel:

-       Armlæn: Det er en fordel, hvis kørestolens armlæn kan justeres i højden, så du dels sidder behageligt med armene, men at du også kan sidde og spise ved et bord.

-       Benstøtter: Disse skal også være justerbare, så de passer til din benlængde. Hvis benstøtterne ovenikøbet kan drejes ud til siden, vil det blive nemmere for dig at komme ud og ind af kørestolen. Hos Senior24.dk kan du tilkøbe en vinkel- og højdeindstillelig benstøtte til vores Dolphin og Barracuda kørestole. Benstøtten er tilgængelig både til højre og/eller venstre side.

-       Håndtag: Håndtagene skal kunne justeres, så de passer til hjælpernes forskellige højder.

-       Hjul: Hvis hjulene er aftagelige, er det mindre besværligt at transportere kørestolen samt at udskifte hjulene.

-       Sammenklappelig: Med en sammenklappelig kørestol, kan du medbringe den i bilens bagagerum, hvis du skal på tur.

Kørestolen Barracuda er ligesom Dolphin en letvægtskørestol. Den vejer 20 kilo og er fremstillet i aluminium. Den har dog et par små ekstrafunktioner i forhold til Dolphin-modellen. Du kan blandt andet justere sædedybden fra 42-48 centimeter samt vinkle ryglænet bagud i en vinkel på 30 grader. Dette giver dig god mulighed for at finde den mest behagelige siddeposition for dig.

Ekstratilbehør til kørestolen
Ved køb af en kørestol kan det være en god idé at tilkøbe ekstratilbehør ud fra dine behov. En kørestol er i sig selv sikker, men det kan være en fordel med en ekstra sikkerhedsforanstaltning. Dette kan for eksempel være en anti-tip sikring, så kørestolen ikke kan vælte bagover. Anti-tip sikringen kan monteres på både Dolphin og Barracuda.

Hvis du i dagligdagen bruger stok, er det også muligt at tilkøbe en stokkeholder til kørestolen, så du altid har din stok lige ved hånden. Har du tænkt dig at tage kørestolen med på tur eller ud at handle, kan det ligeledes være praktisk at medbringe en taske, der er lavet specielt til kørestole.

Skal kørestolen bruges lejlighedsvist eller dagligt?
Om kørestolen skal bruges dagligt eller lejlighedsvist kan have en stor indflydelse på valget. Hvis du er på udkig efter en kørestol, du skal bruge dagligt, skal du være opmærksom på, at komforten skal være i top. Det er også vigtigt, at kørestolen kommer med forskellige funktioner, samt at indstillingsmulighederne ikke kræver værktøj.

Køb en rollator og kørestol samlet i én
En praktisk løsning til dig, der skifter mellem brugen af en kørestol og rollator, er den fabelagtige Rollz Motion. Rollz Motion er en kombination mellem en kørestol og rollator, der er lavet, så den er velegnet til rejsebrug. De fleste flyselskaber tillader nemlig, at du kan tage den med ind i kabinen.


Senior24 er e-mærket