Varmepuder

Elektriske varmepuder fra tyske Beurer, som har produceret kvalitetsprodukter siden 1919. Se vores udvalg i alle prisklasser af super behagelige varmepuder, varmekraver og lændebælter med varme.

Se udvalget af produkter her og læs mere om spørgsmål og svar omkring brugen af varmepuder og varmetæpper længere nede på denne side.

Der er 6 varer.

Viser 1-6 af 6 element(er)

Hvornår skal man bruge en varmepude ?

En varmepude er rigtig god til behandling af smerter og gener i muskler og væv. Varmen påvirker smidigheden og stimulerer blodgennemstrømningen i musklerne.

Hvis du har problemer med overbelastede muskler, spændinger eller ømme led, så kan en varmepude eller et varmetæppe være med til at lindre generne.

Hvilken slags varmepude skal jeg vælge ?

Der findes forskellige slags varmepuder. Den mest almindelige er nok varmedunken, som påfyldes varmt vand. Der findes også forskellige typer varmepakninger, som opvarmes enten i vand eller i mikrobølgeovn.

Den mest almindelige er nok den elektriske varmepude, som er nem at anvende og typisk er udstyret med regulering af temperaturen, så du undgår skader på huden, hvilket kan være et problem, når du bruger varmedunk eller pakninger, fordi det kan være svært at kontrollere varmen på vandet.

Hvordan virker en varmepude ?

Varmen fra en varmepude giver en lokal temperaturstigning, hvilket påvirker både nerver, væv og muskulatur. Den direkte effekt er er afslapning af muskulaturen, med smertelindrende effekt til følge, som resultat af en påvirkning af nerverne og større blodgennemstrømning i muskulaturen.

Hvor lang tid skal man anvende en varmepude ?

Når du bruger en varmepude, så placerer du den på det sted, som ønskes behandlet. Du får den bedste effekt, hvis kroppen er afslappet, f.eks. når du sidder i sofaen eller ligger i din seng.

Du kan selv vurdere, hvornår du synes, at varmen fra puden har gjort sin effekt. Typisk så vil 20-30 minutter være tilstrækkeligt. Vores Beurer varmepuder slår automatisk fra efter 90 minutter, så du ikke bliver overophedet, selv om du skulle falde i søvn med varmepuden tændt.

Hvornår skal man ikke anvende en varmepude ?

Grundlæggende kan man sige, at det altid er godt at rådføre sig med sin læge, hvis man er i tvivl. Men du skal undgå brug af varmepude ved betændelsestilstande og infektioner og akut opståede skader som forstuvninger, og følger af stød og slag. Hvis du lider af hjerte- karsygdomme eller aktiv ledegigt, så bør du heller ikke anvende en varmepude til smertelindring.

Kan man få stød på en elektrisk varmepude ?

Generelt bør du altid være forsigtig ved anvendelse af elektriske apparater, det gælder også elektriske varmepuder og varmetæpper.

Hvis du køber en brugt varmepude eller varmetæppe, så check grundigt for eventuelle synlige skader, både på puden/tæppet, ledningen og elsstikket.

Statistikker fra Sikkerhedsstyrelsen viser, at 60% af samtlige elbrande, sker i hjemmet og ofte er forårsaget af gamle og udslidte elartikler.

Vores anbefaling er derfor, at du anskaffer dig et fabriksnyt produkt, som er fremstillet med brug af de nyeste sikkerheds foranstaltninger, hvilket er din garanti for tryghed.

I den forbindelse er det godt at checke, hvorvidt produktet er CE-mærket, hvilket er garanti for sikkerheden i produktet.

På Senior24.dk sælger vi udelukkende varmepuder og varmetæpper, som er CE-mærket.

Hvordan rengøres en elektrisk varmepude ?

De fleste varmepuder og varmetæpper har aftageligt betræk, som kan tages af og vaskes ved 30-40 grader.

Da vi har med elektriske apparater at gøre, så er det naturligvis vigtigt at understrege, at du aldrig bør rengøre et produkt ved vand, når det er tilsluttet strøm.

Hvor meget strøm bruger en elektrisk varmepude ?

På Senior24.dk fører vi et stort sortiment i varmepuder og varmetæpper fra tyske Beurer. Disse produkter bruger typisk omkring 100W i timen, hvilket svarer til omkring kr. 0,25 i timen, så disse produkter er ganske billige i brug.