Otiumstole

Det er vigtigt at sidde godt, især når man kommer lidt op i alderen. Her på Senior.24 har vi samlet et udvalg af de bedste otiumstole på markedet. Her finder du otiumstole med elektrisk løftefunktion og regulering af ryglæn og fodstøtte.

Vi har otiumstole i mange forskellige designs og betræk, så kig lidt rundt og lad os høre fra dig, hvis du har behov for vejledning, så sidder vi klar på telefonerne. Og husk, når du bestiller otiumstol på Senior24, så har du mulighed for at få stolen leveret og monteret i din stue.

Underkategorier

Der er 14 varer.

Viser 1-14 af 14 element(er)

Otiumstole

Når man når seniorlivet, åbner der sig pludselig en ny måde at nyde hverdagen på i forhold til tiden, hvor man arbejdede. Der er nu mere tid til afslapning, stressafværgelse og at dyrke ens hobbies. Dette betyder naturligvis, at man tilbringer mere tid derhjemme, hvor man ønsker at sidde komfortabelt og nyde en god bog, TV- og filmunderholdning, krydsord eller strikkeprojekter.

Når man tilbringer mere tid i en lænestol, opdager de fleste, at det er vigtigt at have en stol, der er behagelig og afslappende at sidde i. Derfor er det en god investering at anskaffe sig en hvilestol. Hvilestol, otiumstol eller seniorstol – kært barn har mange navne. Alle disse betegnelser henviser til det samme: en behagelig og komfortabel stol, der har funktioner ud over en almindelig lænestol.

Det kan være svært at vide, hvad man skal kigge efter, når man skal købe en hvilestol for første gang. Måske skal din nye stol erstatte en gammel stol, og du ved derfor allerede, hvad du skal være opmærksom på. Hvis du er i tvivl om, hvilken stol du skal vælge, kan du læse med her i vores guide, hvor vi hjælper dig med at forstå de forskellige funktioner ved en hvilestol.

Vores ekspertise er elektriske otiumstole med indbygget "stå-op-hjælp". Her vil vi guide dig til at finde den helt rigtige hvilestol.

Hvad er en stol med løftefunktion?

En otiumstol med fuld løftefunktion er ideel for dem, der oplever besvær ved at sætte sig ned og rejse sig op igen. Hvis det kræver gentagne forsøg at rejse sig fra en stol, kan det være en lettelse at slippe for den ekstra anstrengelse. En stol med "stå-op-hjælp" løfter hele stolen, herunder sædet, armlænene og ryglænet, for at give optimal støtte. Du kan bruge løftet både når du skal sætte dig ned og rejse dig op igen. Når stolen ændrer vinkel, justeres knæ- og hoftevinklen også, hvilket gør det lettere at stå op.

Hvis du bor på et plejehjem, kan en løftestol være en stor hjælp for plejepersonalet. En elektrisk vippestol med løftefunktion gør det meget nemmere for plejepersonalet at ændre din sidde- og hvilestilling flere gange om dagen. I mange tilfælde kan du også selv justere din siddestilling i løbet af dagen.

Hvor mange motorer skal stolen have?

Når vi diskuterer elektriske otiumstole, er antallet af motorer i stolen afgørende for dens funktioner. Alle stole med fuld løftefunktion har naturligvis en motor under stolen, der løfter hele stolen fra gulvet. Når den polstrede del af stolen hæver sig, forbliver et metalstativ stabilt på gulvet.

Derudover kan en hvilestol være udstyret med enten én eller to ekstra motorer, som styrer ryglænets og fodstøttens bevægelser.

Én motor: En hvilestol med én motor er meget enkel at bruge. Fod- og rygstøtten bevæger sig i én samlet bevægelse. Dette betyder, at ryglænet bevæger sig tilbage samtidig med at fodstøtten løftes op. Det gør stolen nem og ligetil at betjene. Stole med én motor anbefales til personer med demens, der har brug for en enkel og overskuelig fjernbetjening.

To motorer: På en otiumstol med to motorer kan ryglænet og fodstøtten justeres uafhængigt af hinanden. På denne model kan du for eksempel hæve fodstøtten op, mens stolen forbliver i en TV-position. Hvis du har gæster, kan det også være en fordel, da du kan hæve dine fødder, samtidig med at du stadig sidder op og deltager i samtalen. Modeller med to motorer er de mest populære, da de giver flere indstillingsmuligheder, og komforten er derfor i top.

Uanset om du vælger en hvilestol med én eller to motorer, kan stolen let vende tilbage til en fuld hvileposition. På den måde kan du nemt tage en velfortjent hvil uden at skulle flytte dig. Dette er en fordel, hvis du har begrænset mobilitet og har svært ved at flytte dig til en sofa eller ind i soveværelset.

Hvilken størrelse stol passer til mig?

Vi er alle forskellige, og derfor passer den samme otiumstol ikke til os alle. Størrelser og betegnelser på otiumstole kan variere fra producent til producent. Når du skal vælge størrelsen på din hvilestol, er det især vigtigt at være opmærksom på stolenes højde.

Generelt bør dine fødder være fladt placeret på gulvet for at stolen har den rette højde. Husk, at hvis du bruger en trykaflastende siddepude permanent, skal højden af denne tages i betragtning. En nem metode er at måle højden på et eksisterende møbel og derefter vurdere, om du synes, det er for lavt, passer perfekt eller måske lidt for højt. Brug denne måling til at vælge højden på din nye hvilestol.

Herunder kan du se en oversigt over vores otiumstole fra Himolla.

Oversigt over Himolla Otiumstole på Senior24.dk

Stolens materialer

Polstringen udgør stolens ydre og er afgørende for dens udseende. Samme stol kan se markant anderledes ud med forskellige polstringer. Det er dog ikke muligt at fastslå, om den ene polstring er bedre end den anden - det kommer primært an på personlig smag.

Forskellige polstringer kan have forskellig slidstyrke, som måles i Martindale. De modeller, vi tilbyder i vores sortiment, har alle en høj Martindale-værdi, så du behøver ikke bekymre dig så meget om det. Hvis stolen skal bruges på en offentlig institution, kan det dog være en fordel at vælge en polstring med en meget høj Martindale-værdi, da stolen ofte udsættes for mere slid end i et privat hjem.

Hvis hvilestolen har en synlig stelkonstruktion, kan du ofte vælge mellem forskellige træsorter samt lak- eller oliebehandlinger. Her er det igen kun udseendet, der ændrer sig, mens funktionerne forbliver uændrede.

Vi tilbyder både hvilestole med stof- og læderpolstring. Det er ikke muligt at give et entydigt svar på, hvad der er bedst, da begge materialer har deres fordele og ulemper. Læderpolstring har naturligvis den fordel, at det let kan tørres af med en fugtig klud under almindelig rengøring. Dog anbefales det at pleje læderet med specielle produkter mindst en gang om året. Stofpolstring er lettere at vedligeholde, da det blot kræver almindelig støvsugning under rengøringen. Dog kan det være mere besværligt, hvis der skulle komme spild på det.

Hvordan virker sædeløftet?

En hvilestol med elektrisk sædeløft er en type otiumstol, hvor kun selve sædet bevæger sig opad ved hjælp af en fjernbetjening. Dette giver dig et lille skub, der øger vinklen i dine knæ, så du ikke behøver at bruge så meget kraft for at rejse dig op. Ofte gør selv en lille ændring det lettere at komme op. Otiumstolen har generelt en højde, der gør det nemmere at sætte sig ned og rejse sig op i forhold til en almindelig lænestol.

Vi anbefaler stole med sædeløft til dem, der har brug for en lille ekstra hjælp, men stadig er stabile og har en god balance. Når kun sædet bevæger sig opad, har du ikke mulighed for at støtte dig til armlænene på stolen.

Fjernbetjeningen til sædeløftstolene er nem at anvende. Afhængigt af modellen og antallet af motorer har fjernbetjeningen typisk mellem 2 og 6 knapper. Knapperne er store og har letforståelige illustrationer af deres funktioner.

Seniorstole uden elektriske funktioner

En hvilestol uden elektrisk løftefunktion er ideel til dem, der ønsker en komfortabel lænestol og selv har tilstrækkelig styrke til at sætte sig ned og rejse sig op. Med en sådan otiumstol får du en behagelig stol, hvor du kan sidde i mange timer ad gangen. Ved hjælp af et lille håndtag på stolens side kan du nemt justere ryglænet tilbage i hvileposition, hvilket giver dig mulighed for at tage en formiddags- eller eftermiddagshvil. Med en tilhørende fodskammel får du et dejligt sæt stole, hvor du kan nyde et velfortjent hvil i fulde drag. En otiumstol er uundværlig, hvis du tilbringer meget tid siddende og fx strikker, læser, løser krydsord, ser fjernsyn eller hygger med samtaler.

En manuel hvilestol uden elektrisk løftefunktion kræver ikke tilslutning til strøm, og den er derfor et helt almindeligt møbel. Du behøver heller ikke at trække strøm til stolen.

Oversigt over sædemål og anbefalet højde på bruger:

Oversigt over sædemål og anbefalet brugerhøjde på vores otiumstole på Senior24.dk