Hjælp til valg af rollator - Guide.

Her på Senior24.dk har vi godt 40 forskellige rollatorer at vælge imellem, så det kan virke lidt uoverskueligt at finde den rette – Derfor har vi lavet denne lille guide, som kan hjælpe dig til et overblik.

Vi har valgt at inddele rollatorerne i Indendørs RollatorerUdendørs Rollatorer og Special Rollatorer.

1. Indendørs Rollatorer

Her har vi rollatorer, som er konstrueret specielt til brug indendørs. Det betyder, at konstruktionen ofte er lidt mere spinkel og ikke mindst smallere, så det er nemt at komme rundt mellem møbler og igennem døråbninger.

Typisk har indendørsrollatorer en bakke til kaffekoppen i stedet for et hvilesæde.

Indendørs rollatorer er ikke beregnet til brug udendørs.

2. Udendørs Rollatorer

Rollatorer, som primært er beregnet til brug udendørs. De har lidt kraftigere stel og robuste hjul, og er typisk udstyret med både hvilesæde og en kurv til opbevaring af ejendele eller indkøb, og så er de nemme at klappe sammen og tage med i bilen eller bussen.

Enkelte af vores udendørs rollatorer har en sådan størrelse og vægt, så de er også kan bruges indendørs.

I kategorien Udendørs rollatorer finder du også rollatorer, som er specielt velegnede til at bruge i mere uvejsomt tærræn, som markstier eller skov. Dem kalder vi Off-road rollatorer og de kendetegnes ved at have et meget robust stel og typisk ekstra store luftgummihjul.

3. Special Rollatorer

I denne kategori har vi samlet rollatorer, som er konstrueret med henblik på specifikke formål.

Det kan være rollatorer med underarms støtte, som bruges i forbindelse med genoptræning, eller rollatorer beregnet til ekstra tunge personer eller børn.

I denne kategori finder du også en genial kombination af rollator og kørestol og et par såkaldte rejse-rollatorer, som kan foldes dobbelt sammen, så de fylder minimalt.

Og nu til selve guiden ....

Nedenfor har vi grupperet vores rollatorer, så du nemt får et overblik over mulighederne. Hvis du klikker på de enkelte produktfotos, så kan du læse flere detaljer om den enkelte rollator. For nemhedens skyld har vi sorteret rollatorerne, så de billigste står først.

Vi starter med vores Indendørs Rollatorer, som udelukkende er til Indendørs brug:

Indendørs rollatorer er som nævnt rollatorer, som er beregnet til indendørs brug. Disse rollatorer er lette og spinkle konstruktioner, som gør den nemme at rulle rundt med indendørs. De er typisk udstyret med drejelige forhjul og 'parkeringsbremse', så man kan låse dem i position, når man f.eks. bruger den medfølgende bakke som sidebord.

Indendørs rollatorerne kan foldes sammen, så de kan stilles af vejen bagved en dør, når man ikke bruger dem. Vi har et par gedigne indendørs rollatorer til priser fra kr. 1.595,-. Vil du ofre lidt mere, så kig på den lækre svenske Let's Go til kr. 1.895,-, som adskiller sig fra de lidt billigere ved at være udført i et fantastisk lækkert design og materialevalg.

Her er vores rollatorer, som både egner sig til Indendørs- og Udendørs brug :

Nedenfor ser du vores udvalg af rollatorer, som primært er beregnet til udendørs brug, men som har en størrelse, der gør, at de også er ganske anvendelige indendørs. Du kan med fordel vælge en af disse rollatorer, hvis du har mest brug for en rollator udendørs, men også gerne vil kunne anvende den indendørs i ny og næ.

Priserne starter ved kr. 995,- for en prisbillig standard rollator i et lidt ældre design. Vi anbefaler normalt, at du ofrer lidt ekstra på sagen og vælger en af de nyere letvægts rollatorer, som typisk vejer mindre og er nemmere at folde sammen og medbringe eksempelvis i en bil. En af vores mest populære modeller er Leopard rollatoren til kr. 2.195,-.

Hvis du gerne vil have en lidt smartere rollator, hvor der er gjort lidt mere udaf detaljerne og designet, så er de to svenske TrustCare rollatorer et rigtigt godt valg og så er der naturligvis den nye danske byACRE rollator i kulfiber, som er i sin helt egen kategori med en vægt på under 5 kilo.

Og så kommer vi til vores Udendørs Rollatorer, hvoraf nogle er gengangere fra ovenfor:

Her finder du så oversigten over vores rollatorer til udendørs brug. Enkelte af disse har en størrelse, så de også kan anvendes indendørs, men ellers er de kendetegnet ved at have et lidt større og mere robust stel, som giver en oplevelse af mere stabilitet udendørs, eksempelvis på lidt ujævnt underlag.

Når vi lige ser bort fra de helt billige udendørs rollatorer, så er de alle nemme at folde sammen med et enkelt greb, hvilket gør dem velegnede til at tage med i bilens bagagerum.

I den lidt dyrere ende af denne kategori finder du et par meget robuste rollatorer, som er velegnede til brug på skovveje og ujævnt tærræn. Disse rollatorer er typisk udstyret med kraftige luftgummihjul og vi kalder dem for off-road rollatorer - dem kan du også læse mere om nedenfor.

Og så til de spændende Off-Road Rollatorer også kaldet Tærræn-Rollatorer:

Her har du så vores deciderede off-road rollatorer, som er beregnet til brug på groft og ujævnt underlag. Med en off-road rollator med brede luftgummi hjul, kan du føle dig sikker i skoven og haven.

Priserne for vores off-road rollatorer starter med en skarp pris på den gedigne tyske Dietz Taima XC til kr. 3.495,-. Her får du rigtigt meget solid rollator for pengene, men der er også mulighed for at bruge helt op til kr. 9.000,- på de håndbyggede svenske Trionic rollatorer, som er helt i særklasse, når det kommer til design og komponentkvalitet.

Og endelig har du vores Special Rollatorer lige her:

Til sidst vil vi lige vise et udvalg af vores special rollatorer. Her finder du rollatorer, som dækker specielle behov lige fra ekstra små- til ekstra store størrelser. Vi har rollatorer med underarms støtte, dobbelt sammenklappelige rejserollatorer og den helt unikke Rollz Motion kombination af rollator og kørestol, som er genial, hvis du rejser meget og både har behov for kørestol og rollator.


Selvom vi har forsøgt at skabe et overblik her, så kan der stadig være spørgsmål - Tøv ikke med at ringe til vores vores kundeservice på telefon 7199 3113, som sidder klar dagligt fra 09.00-15.00 – eller skriv en mail på info@senior24.dk, så hører du fra os indenfor et par timer.

Når du bestiller rollator på Senior24.dk, så leverer vi direkte til din hoveddør indenfor 1-2 dage. Du har 14 dages fortrydelsesfrist, hvis du ikke synes, at rollatoren lever op til dine forventninger.

Er du ikke fortrolig med bestilling på nettet, så er du også velkommen til at ringe til os, så tager vi mod bestillingen på telefonen og sender dig en faktura.