Blodtryksmålere

Det siges, at omkring 1 million mennesker blandt Danmarks befolkning, går rundt med forhøjet blodtryk, hvoraf en tredjedel er uvidende om dette. Der er forskellige faktorer, der gør, at blodtrykket kan blive for højt, og en af disse faktorer er alderen.

Det kan derfor være rart at kunne følge med i, hvordan det går med blodtrykket, når du befin...

Det siges, at omkring 1 million mennesker blandt Danmarks befolkning, går rundt med forhøjet blodtryk, hvoraf en tredjedel er uvidende om dette. Der er forskellige faktorer, der gør, at blodtrykket kan blive for højt, og en af disse faktorer er alderen.

Det kan derfor være rart at kunne følge med i, hvordan det går med blodtrykket, når du befinder dig derhjemme. Det er heldigvis blevet muligt i dag, da du kan få blodtryksmålere til hjemmebrug. Hos Senior24.dk har vi samlet en række blodtryksmålere, som du kan kigge nærmere på. Du kan også tage et kig på vores blodsukkermålere.

Mere

Blodtryksmålere 3 varer

Viser 1 - 3 af 3
Viser 1 - 3 af 3

Hvad skal man lægge vægt på ved valg af blodtryksmåler ?

Der er mange producenter af blodtryksmålere, hvilket naturligvis gør, at der findes et hav af disse. De blodtryksmålere, der bliver lavet i dag, er elektriske eller fuldautomatiske. Begge former er meget pålidelige apparater. Den fuldautomatiske er dog mest velegnet til hjemmebrug, da du ikke skal puste manchetten op. Det, at skulle puste manchetten op. kan nemlig få dit blodtryk til at stige.

Når du har købt en blodtryksmåler, og skal i gang derhjemme, bør du læse de medfølgende instruktioner grundigt samt følge brugsvejledningen.

Der findes to variationer af blodtryksmålere

Du kan finde blodtryksmålere til hjemmebrug, der kan bruges på enten overarmen eller håndleddet. Begge varianter er meget nemme at anvende, hvis du blot husker at følge instruktionerne.

Alt efter hvilken variant, du har valgt, placerer du bare manchetten på overarmen eller håndleddet, hvorefter du trykker på en knap. Efter ganske kort tid får du et resultat for din puls, det systoliske blodtryk og det diastoliske blodtryk.

Manchetterne er vigtige

En vigtig del af en blodtryksmåler er manchetten. Den skal nemlig passe perfekt til din overarm eller håndled for at kunne vise dig dit rigtige blodtryk. En for lille manchet vil give dig et for højt måleresultat, mens en for stor manchet vil give dig et for lavt måleresultat.

Det er derfor en god idé, at du måler din overarm eller dit håndled, inden du beslutter dig for, hvilken blodtryksmåler, der skal stå i dit hjem. De forskellige blodtryksmålere kan indeholde enten flere forskellige manchetter eller en manchet, der kan indstilles efter dine mål.

Brug blodtryksmåleren rigtigt

Der er ikke særlig meget ved at have en blodtryksmåler, hvis du ikke får det optimale ud af brugen af den. Som det første bør du læse brugsvejledningen, inden du bruger din blodtryksmåler. Derefter bør du følge disse regler, hver gang du bruger den:

Før brug:

-
Hold dig i ro i 5-10 minutter før målingen ved at sidde eller ligge behageligt. Husk at undgå at lægge benene over kors.
- Du bør ikke ryge i 30 minutter, før du skal måle dit blodtryk.
- Armen, som du vil måle dit blodtryk på, skal være bar, da manchetten skal sidde direkte på den bare hud.
- Husk at bruge den rigtige størrelse på manchetten.
- Ved brug af en blodtryksmåler til overarmen skal manchetten sidde nogle centimeter over din albue. Den skal nemlig sidde i samme højde som dit hjerte.
- Sørg for at hænder og arme ikke er kolde ved brug af en blodtryksmåler til håndled, da måleresultatet ellers vil være for lavt.

Under brug:

-
Ved brug af en blodtryksmåler til håndleddet er det vigtigt, at håndleddet holdes i hjertehøjde under målingen. Placér eventuelt din arm på et bord eller et armlæn med en pude under.
- Du skal sidde eller ligge under målingen.
- Under målingen må du ikke spise, drikke eller snakke.

Husk kontrol af blodtryksmåleren én gang årligt

En blodtryksmåler bør sendes til kontrol én gang om året, således at du kan være sikker på, at den virker optimalt samt efter hensigten. Ved en kontrol af blodtryksmåleren udføres en såkaldt kalibrering, som viser, om den stadig måler dit blodtryk korrekt, eller om den skal justeres.