Helbred

Danskere er begyndt at leve længere end førhen. Det betyder desværre ikke, at du skal holde op med at passe på sit helbred. Selvom danskerne bliver ældre, så har vi de samme skavanker som førhen. Vi lever bare længere end tidligere.

Er du én af de mange ældre, der er nødt til at holde et skarpt øje med dit helbred, kan du tage et kig i denne ka...

Danskere er begyndt at leve længere end førhen. Det betyder desværre ikke, at du skal holde op med at passe på sit helbred. Selvom danskerne bliver ældre, så har vi de samme skavanker som førhen. Vi lever bare længere end tidligere.

Er du én af de mange ældre, der er nødt til at holde et skarpt øje med dit helbred, kan du tage et kig i denne kategori. Her har Senior24.dk samlet forskellige hjælpemidler, der kan hjælpe dig med at holde styr på dit helbred.

Mere

Helbred 4 varer

Viser 1 - 4 af 4
Viser 1 - 4 af 4

Sådan holder du nemt øje med dit helbred.

For at gøre din dagligdag lettere kan du få forskellige hjælpemidler til hjemmebrug, der kan holde dig ajour med, hvordan det går med dit helbred. Alle hjælpemidler hos Senior24.dk er produceret således, at de er nemme at bruge for ældre mennesker. Det viser sig blandt andet ved, at de har store displays, så de er nemme at aflæse.

Hold øje med blodtrykket?

Efterhånden som alderen gør sit indtog, vil mange ældre opleve, at deres blodtryk stiger. Det sker fordi pulsårerne bliver mere stive og mindre eftergivelige. Det er dog ikke kun alderen, der kan påvirke blodtrykket. Der er andre faktorer som livsstil, sygdomme og gener, der spiller ind, når det gælder blodtrykket.

Det kan derfor være nødvendigt at holde øje med dit blodtryk dagligt. Til det formål findes der en lang række af blodtryksmålere, som kan bruges på enten overarmen eller håndleddet derhjemme.

Daglig aktivitet øger levealderen

Studier har fundet ud af, at ældre mennesker med et højt aktivitetsniveau lever længere. Dette er uanset hvilken form for aktivitet, der udføres. Det behøver altså ikke at være en tur i træningscenteret. Alle dagligdagsaktiviteter lige fra at tage ud at handle, slå græs, lege med børnebørnene, støvsuge og så videre tæller også.

Aktivitet hver dag er altså særdeles sundt for ældre mennesker. Det kan derfor være godt med en skridttæller, så du kan holde øje med dit aktivitetsniveau i dit daglige virke. En skridttæller kan ligeledes inspirere dig til at give den en ekstra tand på aktivitetsområdet, fordi du hele tiden kan følge med i, hvor godt det går på den front.

Få styr på dit blodsukker

Måling af blodsukkeret har betydning for mange danskere, da omkring 320.000 danskere er diabetikere. Iblandt de mange, der har fået konstateret diabetes, er en del af dem ældre mennesker. Det er vigtigt at holde øje med dit blodsukker, da for højt blodsukker i en længere periode kan medføre en række følgesygdomme. At kontrollere dit blodtryk dagligt kan du nemt klare med en blodsukkermåler til hjemmebrug.

Har du feber?

Det er blevet langt nemmere at tjekke, om du har feber. I dag kan du nemlig finde en lang række af smarte termometre, der lynhurtigt og uden for meget besvær, kan fortælle dig, hvor høj din feber er.


Senior24 er e-mærket